31039
Book
In basket
To nie zwyczajna książka kucharska, lecz prawdziwa skarbnica prawie dwustu przepisów, okraszonych zmysłowymi opowieściami, które każdemu z nas przybliżą klimat północnych Włoch. Marlena de Blasi zabiera nas w kulinarną podróż po leśnych drogach mistycznej Umbrii, na zwieńczone zamkami i wieżami wzgórza Piemontu czy do Emilii, gdzie dojrzewają najszlachetniejsze sery na świecie. Spróbujmy przygotować potrawy według zamieszczonych w książce przepisów, a poczujemy wszystkimi zmysłami niepowtarzalną atmosferę lazurowej Toskanii - krainy wina i chrupiącego chleba z oliwą...
"Pisałam tę książkę powoli, z rozmysłem i szacunkiem podszytym ciekawością... Wybrałam wiele łatwych do przyrządzenia, prostych dań. Ale jak zawsze najważniejsze są opowieści, nierozerwalnie powiązane zjedzeniem... Jeśli wybieracie się do Włoch, książka ta pomoże wam zostać podróżnikami - w odróżnieniu od zwykłych turystów - gdyż będziecie mieli poczucie swojskości czy wręcz zażyłości z miejscami, ludźmi oraz tym, co jedzą i piją. Pozwoli to wam w większym stopniu skoncentrować się na własnym niezaspokojonym głodzie." Marlena de Blasi
Availability:
Oddział dla dorosłych
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again