30987
Książka
W koszyku
Współczesna kuchnia chińska / Barbara Jakimowicz-Klein. - Wrocław : Wydawnictwo ASTRUM, cop. 2004. - 208 s., [4] s. tabl. : il. kolor. ; 21 cm.
(Kuchnie Świata / Astrum)
Współczesna kuchnia chińska to obowiązkowa lektura dla wszystkich ciekawych świata i żądnych kulinarnych wrażeń. Książka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein wprowadza w obszar tak odległej dla Europejczyków kultury, przybliżając go nam dzięki znakomitym przepisom. Już dziś możemy się poczuć jak możni tego świata, wszak äklasyczna kuchnia chińska zaspokaja wyrafinowane upodobania potężnych i bogatych warstw społecznych (...), a sztuka kulinarna została podniesiona do rangi szacownego zajęcia, a nawet... naukiö. Uczmy się więc nowych, zdrowszych od tradycyjnych, sposobów przygotowywania potraw! Dzięki tej publikacji każdy może poznać namiastkę Dalekiego Wschodu nawet nie ruszając się z domu (rzecz jasna, zaopatrzywszy się uprzednio w niezbędne składniki oraz przyprawy ziołowe charakterystyczne dla kuchni chińskiej, wymienione w osobnym rozdziale wraz z opisem ich właściwości). Wystarczy zastosować się do kulinarnych wskazówek autorki i ľ wzorem Chińczyków ľ uczynić z potrawy nie tylko zwykłe danie, ale prawdziwe, poruszające wszelkie zmysły, dzieło sztuki. A zatem do dzieła!
Status dostępności:
Oddział dla dorosłych
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej