Sorting
Source
Katalog księgozbioru
(5)
Form of Work
Książki
(5)
Status
unknown
(4)
available
(1)
Branch
Oddział dla dorosłych
(5)
Author
Drukort Magdalena
(4)
Malicka Hanna
(1)
Year
2010 - 2019
(5)
Country
Poland
(5)
Language
Polish
(5)
Subject
Przepisy kulinarne
(4)
Kucharstwo
(3)
Kebab
(1)
Mięso
(1)
Szaszłyki
(1)
5 results Filter
Book
In basket
Prezentujemy całą gamę przepisów na smakowite bigosy i gulasze. Obok tradycyjnego bigosu myśliwskiego i klasycznego węgierskiego gulaszu znajdziesz tu m.in. bigos hultajski, forszmak, ragout drobiowe oraz gulasz hiszpański. Przedstawiamy zarówno proste i tanie propozycje odpowiednie na codzienny posiłek – np. kolacyjny bigosik czy gulasz z żołądków z grzybami – jak i wyszukane pomysły, idealne na uroczyste spotkanie przy stole – np. boeuf Strogonow czy gulasz cielęcy w pomidorach.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Oddział dla dorosłych
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Book
In basket
"Prezentujemy pomysły na wykorzystanie produktów, które często pozostają z obiadu- mięsa, ziemniaków, makaronu, ryżu czy kaszy. Ponadto podpowiadamy, co smacznego można przyrządzić z resztek wędlin czy ugotowanych wcześniej warzyw. Znajdziesz tu receptury na tortille z farszem mięsnym, kiełbasę w białym winie, sałatkę ziemniaczaną z wędzonką, tartę z nadzieniem ziemniaczano-serowym, jajka po neapolitańsku, oszukane gołąbki i wiele innych potraw."
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Oddział dla dorosłych
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Book
In basket
"Dowiesz się, jak przyrządzić m. in.: szisz i doner kebab, koftę, szaszłyk drobiowy z brzoskwiniami, szaszłyk z łososia i ananasa oraz szaszłyk z krewetek. Książkę uzupełniają receptury na sosy, które wyśmienicie podkreślają smak szaszłyków i kebabów, np. tzatziki czy barbecue."
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Oddział dla dorosłych
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Book
In basket
Na okł.: dania główne z drobiu, mięsa i ryb dodatki, propozycje podania.
"Przedstawiamy receptury na niedzielne specjały z drobiu, mięsa i ryb - np. na pierś indyka w pesto, polędwiczki w marynacie cytrusowej, roladę wołową z farszem grzybowym czy dorsza zapiekanego z ziemniakami. Ponadto prezentujemy pomysły na ciekawe dodatki oraz surówki i jarzynki- np. na ziemniaki po francusku, knedle czeskie, surówkę z marchewki i ananasa czy glazurowe buraczki. Przepisom na danie gółwne towarzyszą propozycje serwowania, które z pewnością ułatwią zaplanowanie niedzielnego obiadu."
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Oddział dla dorosłych
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Book
In basket
Obiady na 3 dni. - Poznań : Olimp Media, 2011. - 107, [5] s.: il. kolor. ; 25 cm.
Na okł.: Jak oszczędzić czas w kuchni.
Brakuje Ci czasu na gotowanie, a nie chcesz zrezygnować z domowych obiadów dla swojej rodziny? Sięgnij po tę książkę! Proponujemy ciekawe rozwiązania, jak przygotować rozmaite dania przy minimalnym nakładzie czasu. Tajemnica tkwi w planowaniu posiłków od razu na 3 dni. Na przykład w poniedziałek możesz przyrządzić rosół, we wtorek ugotować ryż i sos, aby szybko zaserwować potrawkę z kurczaka, a w środę dodać do rosołu koncentrat pomidorowy i w ten sposób błyskawicznie uzyskać pomidorową. Znajdziesz tu przepisy, jak podać przez 3 dni w różnej formie: kotlety mielone, pieczoną pierś indyka, duszoną wołowinę oraz wiele innych smacznych dań.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Oddział dla dorosłych
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again